Stevnerapporter fra Holla-skytterne

Landsskytterstevnet 2010 - Dagbok

Litt stoff fra dag til dag

Her vil vi komme med informasjon om det som skjer av interesse for Holla-skyttere fra dag til dag. Er det ting som angår våre skyttervenner i nabolaga, vil vi prøve å formidle det også.

Dere finner noen bilder fra både feltrunde og banen under linken Bilder til høyre.

 

 

Onsdag 4. august

Så sitter vi på arenaen og ser Marianne skyter (på direkten). En stund så det oppløftende ut med 50 på ligg. Men et stykke ut i stående serien kom det en 4-er veldig lavt i skiva. Var det for lite kurtt i hylsa?? Det endte med 38. Fulgte så opp med 45 på kne og totalt 133 på 15-skudden. På grunnlaget startet det med 28 på stå og det samme på kne. To niere på ligg også, og 94 tilsammen. Det gir 227p totalt. Vel ikke som i gamel dager men moro likevel.

Marianne var den eneste vi hadde i aksjon i dag. Men dagen i dag er jo den helt store her på LL med de aller beste i aksjon. Akkurat nå er været flott, i hvert fall for oss som er tilskuere. Sol og ganske stille.

Fra nabolagene har vi hatt flere i aksjon med varierende resultater, og spesielt vil vi nevne Katrine Sannes som klemte til med 30/27 på sin feltrunde i Junior. Hun skyter jo for Lunde, men er Hollasokning god som noen. Dette blir spennende i feltfinalen.

Tirsdag 3. august

I dag, tirsdag har vi hele 7 skyttere i aksjon, faktisk i alle øvelser. Først i ilden i dag var Miriam som gikk ut på sin finfeltrunde allerede kl 07.30. (ikke noe hvilehjem å være på LS!). Hun startet med 54p på minneskytinga, og vi veit i skrivende stund ikke helt hvor de skudda satt, men helt i midten var det nok ikke. På 30-skudden ble det to bom og 28/21 totalt. Det er jo et veldig bra resultat, selv om hun heller ikke her nådde helt opp i toppen.

Trym var neste mann ut på sin aller først grovfeltrunde på LS. Og han fikk nok merke at det kan være tøft å skyte på lange hold i feltskyting. Han måtte tåle å se at sluttresultatet denne gang ble 14 treff. Han hadde nok håpet på noen teff til.

Samtidig gikk lillesøster Idun sin finfeltrunde med akseptabelt resultat. Gode 58p på minneskytinga ga håp om et toppresultat, men med kun 3 treff på hold 3, prisme, måtte hun nøye seg med 25/18. Litt fra toppen, men godtatt.

Mandag 2. august

 

Søndag 1. august

Idag sto avslutningen av 3. klasse på bane, baneskyting i kl V55 og feltskyting i V65 på programmet. Og vi hadde skyttere påmeldt i alle disse øvelsene. Allerede kl 08.00 benket vi oss opp for å se at Øyvind skjøt bane. Men han dukket aldri opp, så vi måtte vente til kl 12 før neste hollasokning var på banen.

Nils Kristian lå på skive 23 og åpnet med en bra 49-serie liggende. Men på kne ble det nærmest katastrofe. I tillegg til spredning var serien skjev og med 35p var han nok ute av medaljekampen om vi kan si det slik. Men Nils fulgte opp med en god 50-serie. Det gikk litt opp og ned, og 10-skudden var nok ikke Nils fornøyd med. 85p her ga tilsammen 219p. Vi vet han er bedre enn dette.

En ny Nils var i aksjon på felten kl 14. Denne gang Nils Aase J som skyter i kl V65 på finfelt. 53p på minneskytinga kan vi vel si oss fornøyd med, men her sluttet nok hellet for den gode Nils. Han hadde riktignok 5 treff på hold 2, men med 15 treff tilsammen tipper vi at det ikke er resultatet han vil minnes best fra turen til Elverum. Vi minner bare om uttrykket; "det viktigste er å delta".

Fra livet omkring arena og camp har vi desverre ikke så mye å berette enda. I morra kan vi kanskje bringe litt stoff derfa også. Da er det nye utfordringer på både bane og felt. Så følg med.

Lørdag 31. juli

På en dag med brukbart vær, en del sol, men også kraftige regnskurer har vi hatt 6 av våre skyttere i aksjon. Sånn sett en av de "store dagene" for Holla. Raskt oppsummert må vi vel si at resultatene ble jevnt over gode for alle selv om de helt store toppresultatene uteble denne gang.

Først ute var Miriam som skjøt sin baneøvelse i klasse Rekrutt rundt kl 9 i dag tidlig. Miriam var nok den vi hadde størst forhåpning til i dag. Hun har jo vært grossist i å skyte full i alle konkurranser i år. Men Landsskytterstevnet er noe spesielt tross alt. Det ble en 9-er på første serien og en på 10-skudden. 248p og 12. plass i klassen er et kjempemessig resultat som mange vil misunne henne, men vi vet også at hun kan enda bedre.

De neste ut var først Audun og litt senere Sigrun på sine feltrunder. De klarte seg ganske bra, men heller ikke her ble det noe toppresultat. Best av Sigrun med 27/9, mens Audun endte på 26/8 som nok føltes som en liten nedtur etter fjorårets suksess. Han hadde forøvrig 56 på minne. Vi tipper på beger på begge og minnemedalje i tillegg for Audun.

Trym skjøt sitt første LS som senior på banen tidlig på ettermiddagen. Det synes vi han kom hederlig ut av med 137p på 15-skudden og 88p på grunnlaget. Det blir 225p som plasserte han noe over midten av vel 700 deltakere. Det kan holde hardt for beger, men klasse 3 er ikke ferdig før i morra formiddag, så vi må vente og se.

Sanna var neste kvinne ut. Hun har trent intenst noen uker og viste gryende form. 142p på 15-skudden bekreftet dette. Sanna har stressa litt på grunnlagene sine, og trent spesielt på dette under veiledning av tante Marianne de siste dagene. Ikke helt klaff, men godkjent med 88p. Det gir 230p som skulle være et sikkert beger. Selv var hun ganske fornøyd.

Siste kvinne i kveld var Idun. Hun skjøt sin baneskyting så seint som kl 19.10. Vi vet at folk satt spent foran PC'ene og så på live-anvisning langt utenfor landets grenser. Idun fikk en 9-er på hver av sine serier og endte på 246p. Det er 1p bedre enn i fjor og det må vi si oss fornøyd med. Særlig 10-skudden var god med 7 sentrum. Dette er et sikkert beger.

Fredag 30. juli

I dag var første ordinære skytedag på årets LS. Det har vært et forrykende regnvær, men det hindrer jo ikke skytterne fra å stille opp.Fra Holla deltok Nils Aase Jøntvedt i baneskyting, klasse V65. Nils fikk 138 på 15-skudden og 96 på 10-skudden. 238 holdt nok ikke til beger i denne harde klassen, men likevel ikke så værst. Du trener vel ikke alt for mye, Nils?

En annen Nils, nemlig Nils Kristian Glahus skulle skutt felt i dag. Men vi finner han ikke på premielista. Nils Kr har jo ikke skutt feltskytinga på LS på mange år. Vi ser nok mer til han på banen. Men Nils kunne likevel glede seg over familiens prestasjoner i dag. Carl Ove som deltok i millitært NM for Ørlandet flystasjon i klassen HK416, gikk bort og tok en pallplass. 3. plass i NM må en være stolt av og vi gratulerer fra laget.

I morra er det en hel 6 skyttere som skal i ilden, både på bane og felt. Vi følger spent med.

©2005 Holla Skytterlag