Stevnerapporter fra Holla-skytterne

LS-2005
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga

Landsskytterstevnet 2009 - Dagbok

Litt stoff fra dag til dag

Her vil vi komme med informasjon om det som skjer av interesse for Holla-skyttere fra dag til dag. Er det ting som angår våre skyttervenner i nabolaga, vil vi prøve å formidle det også.

Dere finner noen bilder fra både feltrunde og banen under linken Bilder til høyre.

 

 

Lørdag 4. august

Etter nyordningen på Landsskytterstevnet, er det NM-finale i grovfelt som er satt opp på lørdag. Dvs feltfinaler for klassene 3-5 og V55. Audun var eneste skytter fra Holla som hadde kvalifisert seg til finale med sine 30/6. Det var faktisk dårligst resultat av de som hadde 30 treff, men det betyr ingen ting i denne sammenhengen. Her stiller alle på 30 treff likt. Målet var en vertikal bunkersstripe på 10 x 30 cm på 200m avstand. (For de uinnvidde er symboliserer dette altså et skyteskår i en militær bunkers/forsvarsverk). Denne gangen var det en elektronisk figur som det skulle skytes 6 skudd kne og 6 skudd liggende på 110 sekunder. Altså et lite og vanskelig mål og kort skytetid. Audun gjorde det slett ikke værst, fikk 5 treff på de 6 kneskudda, men bommet hårfint med to liggende skudd. Han fikk med det 39/2. Dermed røyk sjansen til den gjeve feltmedalja på landsskytterstevnet denne gang. Så nært, men likeve...

Sambygdingene Rut Bjerva og Per Kristian Aas hadde samme utgangspunkt som Audun, men de nådde heller ikke opp. Rut med 38 treff og Per med 39.

Med dette var årets Landsskytterstevne definitivt over, ikke bare for Holla-skytterne men for hele arrangementet. Neste år møtes vi på Elverum.

Fredag 1. august

Fredag betyr først og fremst Texas på Landsskytterstevnet. Det er jo NRK's uttrykk for Stang- og Felthurtig-finalene. Da er det publikumsfest og morro. Holla hadde ingen i finalen denne gang, heller.... Men da måtte vi glede oss over nabolagets Geir Hauge som kvalifiserte seg for stang-finalen med 27-treff. Bare det var fantastisk, og Mælum la opp til kjempeshow med cowboyhatter og samlagets gule skjorter. Det ble en flott markering selv om Geir ikke var spesielt heldig med sin skyting. Han skjøt raskt og effektivt, men fikk dessverre for mange bom på første holdet. Moro læll.

I feltfinalen for Eldre Rekrutt hadde Kamilla nok en sjans i det hun hadde 30 treff som utgangspunkt. Hun klemte til med 12 treff i finalen også, men med "bare" 9 innertreff falt hun ut av medaljekampen. -Så vanvittig tøft er det i denne klassen. Men all honør til Kamilla som har gjort et kjempebra landsstevne.

Torsdag 31. juli


Nytt av året er at banefinalene er flyttet til torsdag. Nå skal "hele kongefamilien" kåres, men for oss er det vel så interessant å følge egne finaleskyttere. Rekruttene var først ute, og her hadde vi med begge våre rekrutt-deltakere. Bare det var flott. Begge la inn 99p på sine omganger og det holdt til 10.plass og Ungdomsmedalje for Miriam. Idun kom på 30.plass med sluttsummen 346p. Kjempeinnsats av begge og vi gratulerer fra laget. Seinere på kvelden hadde vi Kamilla i aksjon på banen. Med 250poeng på sin 25-skudd hadde hun det beste utgangspunkt før sin finale. Men i dette selskapet må en nesten bare skyte sentrumstiere for å gå helt til tops. Og kanskje er ikke det nok en gang, så vi visste det ville bli tøft.

Kamilla la inn 100 med 5 sentrum. Fantastisk skyting, men flere andre hadde 10 sentrum så kampen om pallplass var utenfor rekkevidde. Det hold likevel til 19. plass totalt og nok en Ungdomsmedalje hjem til Holla.

 

Onsdag 30. juli


Så har vi kommet til sist dag med innledende skyting her på landsskytterstevnet på Evje. I dag var det vår antatt beste jenter som skulle i ilden. Først Kamilla som skulle ut på sin finfelt-runde. Og den gjennomførte hun med glans. 30 treff er flott, og når hun i tillegg legger inn 24 innertreff blir det jo kjempeflott. Finaleplassen er sikret, Kamilla.

Sigrun hadde skytetid kl 15.30 på banen. Med alt for få stevner denne sesongen, var hun veldig spent før skyting og håpet det i hvert fall ikke ble helt fiasko. Men 239 var slett ikke værst og Sigrun var nok fornøyd innerst inne, selv om hun var litt lei seg for at marginene ikke var helt på hennes side denne gang. Ett fattig poeng fra finaleplass.

Fra nå av gjenstår finaleskytingene både på bane og felt. Det er fortsatt mye å glede seg til her på LS.

Tirsdag 29. juli


Tirsdagen på LS er banedagen for 4-klassingene. Og her har vi 4 deltakere som kom på løpende bånd fra kl 08.00 til 17.00. Først ute var Øyvind som sier han egentlig har lagt opp, men som vi vet fortsatt kan skyte godt. Men i dag ble det ingen fullklaff og var neppe forøyd med sine 232. Vi veit at du kan bedre Øyvind. Sanna var neste ut i morradisen. Hun leverte årsbeste med 233. Hun har skutt lite i år og var veldig godt fornøyd selv om var på liggende hun leverte svakest skyting. Marianne hadde også skytetid på formiddagen. Hun landet på 229 og det var hun rimelig fornøyd med. Både innsats og resultater bærer nok preg av at hun har sine to håpefulle å støtte også... Etter dette hadde vi et lite opphold der vi fulgt med på andre skyttervenners prestasjoner. Vi var jo spesielt interessert i Rut Bjerva som tross alt er sambygding selv om hun skyter for Mælum. Rut fikk 238, som er veldig bra selv om hun er god for adskillige flere poeng. Vår sistemann ut på banen i dag var Audun. Det var jo knyttet litt spenning til han etter den gode feltskytinga på søndag. Audun stoppet på 237p etter noen serier som ikke var "helt på". Totalt sett må dette sies å være bra av en som ikke har skutt mer enn to stevner tidligere i år. Peter skulle også ha skutt i dag, men har konsentrert seg om Kamillas deltakelse i år.

I V65 har vi en deltaker. Nils Åse skyter i denne klassen i år og på banen i dag oppnådde hen 222p. Selv mente han at dette var alt for dårlig, men når sant skal sies, så har det vel blitt mye mer fjøs og slått enn trening denne sesongen. Så i dette lyset er resultatet akseptabelt.

Tom Erik skyter i klasse 3 og gikk sin feltrunde mens fjerdeklassingene var på banen. Han startet med 58 på minneskytinga, noe som lovet godt for feltrunden. Den endte med 24/4 og da vi snakket med Tom Erik etterpå forsto vi at han synes det var helt greit.

Men, dagen var ikke slutt med dette. Kamilla var tatt ut til samlagsskytingen for Telemark. Hun skjøt 2-etappen og leverte varene fullt ut. Ti sentrumsblinker kan ingen i verden gjøre bedre. To til hadde dette resultatet og dermed måtte hun ut i omskyting om "Gullklokka". Igjen skjøt hun 100p, denne gang med 7 sentrum. Dessverre for Kamilla, var det en annen som presterte å gjenta bedriften med ti sentrum. Spurte du om hvordan det gikk med Telemarks-laget? De vant selvsagt! Og da er det lettere å forså at det var vanskelig å samle seg helt til omskytingen om Gullklokka. Så Kamilla, dette var en kjempeprestasjon og alle lagkamerater gratulerer med norgesmesterskap i lagskyting!

Mandag 28. juli

Mandag har vært en dag med mange Holla-skyttere i aksjon. Våre rekrutter, Miriam og Idun var i feltløypa. Begge gjorde som vanlig sine ting bra. Igjen ble Miriam best av de to med 29/20. om det er nok til finaleplass i klassen gjenstår å se. Idun var ikke helt på og fikk 5 treff i fire av holdene og 6 treff på ett. Det gir 26 treff tilsammen, slett ikke værst.

Sigrun og Nils Aase hadde også feltskyting på programmet i dag, men Nils møtte ikke opp denne gangen. Sigrun, derimot stilte, men det ble det ene uhellet etterfulgt av det andre og resultatet på 17 treff var ikke mye å skrive hjem om. 13 på stangen er vel greit nok, men holder nok ikke til beger.

For Juniorene våre var det baneskyting i dag. Trym var først ute og endte på 240. Vi skulle gjerne sett han noen poeng høyere. Litt seinere på dagen var det Jon Vegard og Henrik som skulle prøve seg. Og som det står i eventyret, det gikk ikke bedre med dem. Snarere noe dårligere. Henrik fikk 237 som er en god del under normalen. Jon Vegard hadde et uhell i sin skyting og måtte tåle å se at sluttresultatet bare ble 227p. Det er vel unødvendig å fortelle at de ikke var fornøyd med dette.


Baneskyting var det på Nils Kristian og Svein Reidar også i dag. Det er vel bare å si rett ut. Det blei ingen suksess denne gangen. Nils med 217! Har du hatt så dårlig de siste åra, Nils? Svein på 223 var vel heller ikke mye å skryte av. Han synes i hvert fall ikke det selv, da redaksjonen snakket med han etter skyting. Oppsummert var det vel ingen stor dag bortsett fra for rekruttene våre, og spesielt Miriam med sine 29 treff.

 

 

 

Søndag 2. august

Ny dag med nye gevinster. I dag hadde vi mange i ilden, både på bane og i felten. Dvs, på banen var det bare Kamilla, men det var ikke "bare". Hun la nærmest oppskriftsmessig inn 250poeng og fullt hus. En skal vokte seg for å bli blasert, men Kamilla gjør jo dette nesten hver gang hun deltar og vi gratulerer med at det også lykkes nettopp her på LS.

På finfelten var det juniorene som skulle prøve seg. Og her kom det gode resultater på rekke og rad. Først Trym med 28/16. Deretter fulgte Jon Vegard opp med 27/21 og Henrik med 25/20. Været under skytinga var så ymse, med vekslende regn og noe vind, dog ikke så sterk. Vi synes juniorene presterte bra i forhold til hva de presterer på trening og stevner ellers.

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

Øyvind var førstemann ut av våre 4 fjerdeklassinger på grovfelten. Han endte på 26/9, et resultat han nok ikke var fornøyd med. Et kvarter etter fulgte Sanna. Her så det mye håp i lufta fram til siste holdet, men med bare 1 treff der, endte det hele på 23/17. Her var det lite som som skulle til for at det ville blitt et hederlig suttresultat. Men sånn er skytterlivet. Marianne var neste mann, eller skal vi si kvinne ut. Med sine 56 på minne, 27/12 på 30-skudden og 11.78 på "stupern" fikk hun vel maksimalt ut av dagen i feltløypa. Audun gikk ut kl 14.00, og uten særlig stevneerfaring fra de siste åra, måtte vi nok i beste fall se på han som jokeren i dag. Men Audun sto for dagens bombe om vi skal holde oss til skyte-terminologien. 58p på minne, 30 treff på felten og 11.57 på stupern, må en si at han hadde en bra dag "på jobben". - I dag var det mye god Holla-skyting.

Lørdag 1. august


Så er årets landskytterstevne endelig igang her i Evje. Lørdag startet med skyting for klasse Rekrutt på bane. Her har vi jo to jenter med og først ute var Miriam. Hun har jo skutt veldig bra i hele år, så vi må nok innrømme at vi gikk med noen forventninger til et toppresultat. Og det ble det. 249 er kjempebra. Garantert finale.

Litt seinere skulle Idun i ilden. Idun har også skutt bra i de seinere, og særlig etter at hun gikk over fra cal.22 til cal.6.5. Da ble ikke vind og vær så ødeleggende og resultatene skvatt opp 8-20 poeng. Dette viste hun her på LS med gode 247poeng, et av de beste resultet Idun har oppnådd.

 

 

©2005 Holla Skytterlag