Stevnerapporter fra Holla-skytterne

LS-2005
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga
subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link
subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link
subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link
subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link
subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link

Landsskytterstevnet, 2006 - Dagbok

Litt stoff fra dag til dag

Her vil vi komme med informasjon om det som skjer av interesse for Holla-skyttere fra dag til dag. Er det ting som angår våre skyttervenner i nabolaga, vil vi prøve å formidle det også.

Dere finner noen bilder fra både feltrunde og banen under linken Bilder til høyre.

 

 

Lørdag 5. august

Exit LS i Målselv.
Så er det definitivt over for denne gang. Årets landsskytterstevne ble historisk, i og med at vi for første gang fikk en Skytterdronning og atpå til en Skytterkronprinsesse. Dette er historisk og det var morro å kunne si at "vi var der...."

Ut over dette er det ikke mye å fortelle fra Holla-leiren denne dagen. Som sagt så forlot vi selve arenaen i går, og er nå på full fart hjemover. I denne stund, lørdag kveld er vi i Verdal. Vi satser alt på å nå hjem i løpet av søndag. Da er det bare å benynne forberedelsene til nest års stevne. Da håper vi at mange flere Holla-skyttere blir med til Steinkjer. I mellomtiden er det Samlagsstevne og TA-finale som står for tur.

 

Fredag 4. august

Idag forlot vi Målselv for denne gang. Første økt gikk til Narvik der vi besøkte Krigsmuseet. Dette har hovedtema om krigshandlingene i Ofoten i perioden 9. april til de allierte styrkene trakk seg ut igjen 10. juni. Her var det kraftige treffninger mellom norske, allierte og tyske styrker både til sjøs og på land. Det finnes mange bilder og beretninger om krigen i området.

Vi fikk også en kort innføring i livet til Anna Rebekka som gikk under navnet "Svarta Bjørn". Kanskje legger vi ut noen bilder senere.

Skytemessig kan vi nå bare gjenfortelle hva vi hørte på radioen og har fått beretninger om på telefon og e-post fra baneområdet. Per Kristian gjorde jo en strålende innsats nok en gang i sin feltfinale. Omskyting om NM-tittelen og sluttresultat som 6.mann og DFS-beger er kjempeflott. Gratulerer Per. Neste år tar du det...!

Torsdag 3. august

Torsdag er dagen for samlagsskyting på Landsskytterstevnet. Dessuten gikk banefinale for Veteraner i dag. Vi hadde ikke med noen i disse øvelsene (ennå, heldigvis..?) så dagen var avsatt til en handlerunde i salgsbodene på arenaen og besøk i et hestesenter. Det første førte til at undommene våre fikk seg noe nytt skytterutstyr og foreldrene litt slankere lommebøker. Allerede på Lesja i fjor så de unge at det skulle være tilbud om rideturer her oppe, så kveldens besøk i Stall Liland må sies å være godt forberedt. Vi kom dit klokka 19 og hadde et par fine timer på hesteryggen. Sanna har ridd en del tidligere, men både Idun og Trym viste gode takter som ryttere. Kunne ikke tru de hadde gjort noe annet, spør du meg. Marianne og Knut tar vi ingen stilbedømmelse av... Vi har noen bilder fra turen som dere kan se ved å klikke linkene opp til høyre. Takk til Elin-Marie for god instruksjon.

I morra tidlig, fredag setter vi kursen sørover igjen. Vi kommer til å ta det noenlunde rolig og prøve å oppleve litt ting på turen hjemover også. Ser vi noe vi har lyst til å fortelle dere som leser sidene våre, så legger vi det ut her.

Onsdag 2. august

Så er siste dag med innledende skyting over her på Landsskytterstevnet. Kl 5 har tradisjonen tro skutt i hele dag. NRK har hatt direkte sending på TV i hele dag og mange fikk sikkert med seg at Marianne var i ilden. Hun var "linselus" rett som det var da laget hennes skjøt uten at det ga det store resultatet. Likevel, ganske akseptabel sluttsum forberedelsene og situasjonen tatt i betraktning. Marianne startet med 3 sentrum og blink før hun avsluttet med en 9-er på ligg. Stående ble ingen suksess, men hun kom sterkt tilbake på kne. To hårfine 9-ere (9.9 og 9.8). 10-skudden gikk bra, men en 9.0 på absolutt siste liggende ødela for en skikkelig bra avslutning. 96 er heller ikke å forakte. Marianne mente selv at 234p var helt greit.

Skal vi gjøre opp status, så blir det vel at Holla kommer hjem helt uten minner i form av sølv og medaljer denne gang. Men minner har det blitt likevel. Så langt har det vært en flott tur til en flott del av Norge. Vi har kost oss her på LS, men også på turen oppover og det utfluktene vi har hatt her oppe. Vi begynner å tenke på hjemturen, men reiser nok ikke før fredag. Da prøver vi å få med oss litt opplevelser på hjemturen også.

Ellers ser dere vel at Idun har vervet seg til innsatsstyrken i Forsvaret. Foreløpig vet vi ikke om hun må bli igjen her i 12 måneder....

 

Tirsdag 1. august

Tirsdag var det Sannas tur til å gå feltrunden. Hun hadde opprop så seint som kl 15.50 og skytetid kl 16.20. Skytetid vil si at vi går ombord i busser nede på Maukstadmoen (for de som er kjent) og ble kjørt opp til Mauken skytefelt. Her startet skytinga ca kl 16. I år er det slik at Stang og felthurtig er først på runden og la det være sagt med en gang. Coachen dreit seg ut med en gang. Vi hadde lagt opp en genial slagplan, men da pappa stilte siktet for første hold, skrudde han 12 knepp opp i steden for ned!!! Det er vel helt unødvendig å fortelle åssen det gikk på stangen. Pappa, hvorfor skal du ha fingrene borti noe du har blitt for gammel til???

Felthurtigen gikk ganske bra, selv om det ikke ble noen finaleplass... 21.15 sek og 4 skudd. Best fra Holla om ikke noe annet...

Også i dag var det noe vind, men ikke mer enn 3-5 sekundmeter, noe variabel skrått fra høyre. Sanna skrudde 3-4 knepp til å begynne med, men det så ut til å være for mye og det ble litt tynt med treffe på de to første holda. Noe bedre på de siste og fasit sa 15 treff til sammen. Bra gjennomført skyteteknisk, men ikke noe beger denne gang.

I morra kl 16.20 har Marianne opprop til baneskyting. (skyter kl 16.50) Vi er fortsatt optimister og håper på en representant i Kongelaget. Følg med videre.

Vi har stadig noen nye bilder som du finner med linkene til høyre. Artikkelbildet i dag viser en sliten nettredaktør som sitter og skriver etter at andre har gått og lagt seg. Stakkars.

Mandag 31. Juli

Ja, ja. Så har vi altså hatt den store Holla-dagen uten at den ble så veldig stor. Men allikevel, alle tre som var i ilden gjorde en hederlig innsats. Små marginer skilte fra suksess. Sanna var først ute med sin baneskyting. Hun begynte med to sentrum på ligg, men fikk en 7-er på tredje skuddet. Det endte med 46. Stå var bra, men hun fikk en 4-er. Kne har vært et problem i hele sommer og ble ikke helt god i dag heller. 124p på 15-skudden var 10 under "håpet". Sanna avsluttet med 91p på 10-skudden og det er absolutt godkjent i kl 2.

Trym skjøt sin finfelt midt på dagen. Han begynte med seriene 5-6-5-5. På siste holdet ble det bare 2 på prisma uten at vi kan forklare helt hva det skyltes. Sluttsum 23 treff og 10 inne. På minneskytinga fikk Trym 44p. Han var nok ikke helt fornøyd med dette, men vi supportere synes han fortjener ros for godt gjennomført.

Sist ut var Marianne som skjøt i siste lag på grovfelten. Hun hadde først fulgt Trym på sin runde, og tidspresset ble ganske stort for å rekke egen skyting. Dette satte nok et preg på innsatsen på de første øvelsene. Jeg er litt usikker på om vi skal kommentere dette i detalj, og nøyer oss i denne omgang til å si at både stang og stuper gikk i dass. Det blåste ganske friskt fra høyre i dag, og Marianne var usikker på sidestillingen. Det førte til 4 treff på første og bare 3 på andre holdet. Deretter "løsnet det" og resten gikk inn. Dvs 25 treff og 11 inne. Marianne vil nok kommentere dette nærmere i morra.....!

Som de gode naboer vi er, vil vi benytte anledningen til å gratulere Per Kristian med fullt hus, 30/13 på sin runde. Nå er det feltfinale for andre år på rad og vi vet hva den karen er kapabel til. Lykke til videre Per.

Søndag 30. juli

I dag har Trym vært i ilden på banen der han skyter sitt 2. landsskytterstevne. Trym åpnet med 5 sentrum med den første serien og mora fikk nesten hjerteattakk. Så fulgte han opp med en 46 serie som satt litt i venstre før han avsluttet 15-skudden med en ny 50 serie og endte på 146p. Etter dette la han inn en 95 serie på 10-skudden og sluttet dermed på 241p. I fjor hadden han 227p så med en tilsvarende formkurve framover kan vi vente hva som helst om noen år...

Siden skytinga for vår del var over i 12-tida i dag, benyttet vi resten av dagen til en tur utover til Senja. Vi kjørte forbi Finnsnes og videre ut til Torsken kommune der vi besøkte Gryllefjord og Tettstedet Torsken. Et par idylliske småsteder helt ute i havgapet. Herfra er det bare storhavet mot vest. Vi stiftet også bekjentskap med Senja-trollet, Sagnet sier at det var sett både på land og i havet. Vi har også en del bilder, men det ble seint før vi var hjemme så bildene får komme i morra. Nå må vi pusse børser og sjekke ammunisjon. I morra skal Sanna skyte bane og Trym og Marianne skal gå feltrunden. Altså den store Holla-dagen her på årets LS.

Vi må vel også overbringe hilsen fra Carl Ove som vi traff på banen etter at han hadde avsluttet sin konkurranse i militært NM. Vi må bare innrømme at vi ikke fikk med oss hvilken plass han kom på, men dere har kanskje allerede fått med dere at Ola Sørgaarden ble norgesmester i denne øvelsen som består av både stang, felt og baneskyting. Det er vel unødvendig å fortelle at Ola var kjempefornøyd, nærmest rørt over resultatet.

Lørdag 29. juli

Hei, alle interesserte. Vi, dvs Marianne, Trym, Idun, Sanna og Knut har ankommet Bardufoss. Vi ligger på et Røde Kors leirsted ca 45 km fra banen. Her er greie hytter med egne soverom og bad. Været i dag er bare helt fantastisk.

Vi kom i natt etter å ha kjørt fra Mosjøen, ca 64 mil. Det er jo ikke så veldig langt, men vi stoppet noen ganger for å få med oss litt natur og kultur. Hadde en lengre stopp i Rognan der vi besøkte krigskirkegården på Botn og blodveismuseet. På krigskirkegården ligger det ca 5000 tyske soldater og jugoslaviske krigsfanger. Her lå det også noen russere, men de er nå flyttet til Tjøtta. Blodveismuseet forteller en enkel, men meget gripende historie om hvilke grusomme lidelser disse fangene gjennomgikk. Det gjorde et sterkt inntrykk på alle, ikke minst de yngste av oss.

Nå skal vi etter hvert komme oss opp på skytebanen og hente skytebøker og orientere oss om fasilitetene. Kanskje kommer vi tilbake med litt mer detaljer i kveld. Det er trådløst Internett her i leiren, men det koster penger, egentlig ganske mye, så vi får se hvordan vi kan holde dere oppdatert.

Lørdag kveld:
Nå har vi vært oppe og hentet skytebøker og besiktiget både bane og feltarena. Banen kjenner vi jo fra før, men feltopplegget er nytt fra år til år selv om skyteområdet er det samme. Gutter med militær erfaring har kanskje vært i Mauken skytefelt selv en gang....

Feltopplegget for seniorer er slik.
Hold 1 1/4 figur 380 m liggende på 50 sekunder
Hold 2 C20 190 m kne på 60 sekunder
Hold 3 Sirkel 30 325 m liggende på 50 sekunder
Hold 4 og 5 Horisontal stripe kne på 213 m og 1/6 fig ligg på 290 m skytes i en serie på 2 min 15 sekunder

Finfeltopplegget er slik.
Hold 1 1/10 fig
Hold 2 Mini-1/3 fig
Hold 3 Mini-småen
Hold 4 Stripe
Hold 5 prisme. Hold 2 og 4 skytes knestående for Juniorer

 

©2005 Holla Skytterlag