Stevnerapporter fra Holla-skytterne

LS-2005
Landsdelskretsstevnet | Fylkesstevnet bane | Landsskytterstevnet | Samlagsstevnet bane | Telemarkscupen | TA-skytinga
subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link
subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link
subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link
subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link
subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link

Landsskytterstevnet, 2007 - Dagbok

Litt stoff fra dag til dag

Her vil vi komme med informasjon om det som skjer av interesse for Holla-skyttere fra dag til dag. Er det ting som angår våre skyttervenner i nabolaga, vil vi prøve å formidle det også.

Dere finner noen bilder fra både feltrunde og banen under linken Bilder til høyre.

 

 

Fredag 3. august

Feltfinaler
Holla hadde 2 skyttere i dagens grovfeltfinale/NM-feltskyting. Det var Øyvind og Marianne som begge hadde 29 treff som utgangspunkt og med en teoretisk mulighet til å kapre medalje. Da måtte de imidlertid skyte feilfritt og det var ikke lett på de målene de skulle prøve seg på, nemlig en C25 på 285m knestående og en mini 1/4 figur på 186m, liggende. Begge målene skulle skytes på i en serie på 110 sekunder. Øyvind presterte gode 6 treff på kne, men fikk "bare" 4 på ligg. God skyting, men for lite i denne sammenheng. Marianne fikk 4 + 4, heller ikke dårlig, men det blei ingen medalje til Holla i denne øvelsen i år.

Mange av oss overvar Stang og Felthurtigfinalene som foregikk mot elektroniske mål i baneområdet. Her var det møtt fram flere tusen mennesker for å se på. Det var kjempestemning og publikum fikk valutta for ventinga si. Dette antar vi de fleste leserne har fått med seg på NRK's TV-sending på kvelden.

Torsdag 2. august

Torsdag er dagen for samlagsskyting under Landsskytterstevent. Mange hadde tatt turen til baneområdet for å heie på sine skyttere. Så også med flere fra Holla-leieren. De fikk seg en virkelig flott opplevelse idet Telemarks seniorlag gikk helt til topps med laget Bjørn-Vidar Rød, Hanne Skarpodde, Glenn Pettersen og Geir Lindheim. Det er faktisk 36 år siden sist vi (Grenland den gang) tok hjem en samlagsskyting på Landsskytterstevnet. Ikke mange av de som skjøt denne gang var født den gang i 1971, Så her snakker vi faktisk om et virkelig skytehistorisk øyeblikk. De som var på banen fikk oppleve kjempestemning der Telemarks-supporterne også fikk "publikumsprisen".

Litt kultur og historie
Noen av oss valgte kultur og historie i steden, denne dagen (trua på lagene var nok ikke helt tilstede...) For dem ble det besøk både i Falstadleieren (og Falstadskogen) der tusenvis av krigsfanger fra sovjet, jugolavia og nordmenn led umenneskelig under siste krig. Flere hundre mistet livet. Mange nordmenn som ble arrestert etter Rinnanbandens angiverier i Midt-Norge havnet nettopp her.

Det ble også tid til et besøk i Hegra festning, som ble bygget som forsvarsverk mot en eventuell svensk trussel etter unionsoppløsningen i 1905. Under kampene i 1940 klarte en norsk styrke på 250 mann og 1 kvinne under kommando av major Hans Reidar Holtermann å bemanne den forlengst nedlagte festningen. De holdt stand mot tyske angrep i 25 dager helt til 5. mai. Da var Sør-Norge offisielt oppgitt. Innsatsen på Hegra imponerte også tyskerne og kampene i Hegra fikk en moralsk betydning som langt oversteg den egentlige militære. Vi har et par bildeserier fra "kulturdagen" som du finner under Bilder-linken til høyre.

Onsdag 1. august


Så er all innledende skyting her på Landsskytterstevnet over for denne gang. I dag har vi hatt to jenter i aksjon på banen og begge kom fra det med æren i behold.

Først og fremst Kamilla i kl Rekrutt som endte på 249p. Kamilla har jo prestert 250 mange ganger forut for LS, men her er marginene små og det er nærmest ingenting som skiller en god 9-er fra blink og i hvert fall ikke når det er såpass vind som det var i dag. Dere kan se seriene hennes under bilde-linken som du velger til høyre. Flott Kamilla.

Mens Kamilla er på sitt 1. Landsskytterstevne, representerer Marianne "tradisjonen" med sitt 34. LS. Hun åpnet brukbart med 49 på ligg, men rotet det hele til for seg på siste stående skudd. Totalt sett en 15-skudd under pari, men hun rettet opp mye igjen med en meget god 97-sereie på 10 skudden. Tre meget gode 9-ere på stående. 231 er likevel en del under det vi hadde håpet på.

 

Sistemann ut av våre i dag var Peter som prøvde seg i feltløypa. Der leverte han en absolutt godt gjennomført øvelse med 56 på minneskytinga, 22/8 i hovedskytinga. Han fulgte opp med 14 treff på stangen og 12.52 på felthurtigen. Med dette tror vi han skjøt til premie i alle øvelsene. De må sies å være veldig bra for en "førstereisgutt". På smilet hans å dømme da vi traff han i baneområdet litt seinere var han veldig fornøyd selv også.

 

Tirsdag 31. juli

Fire Holla-skyttere har vært i ilden i dag. Sanna, Trym og Henrik har vært i felten, mens Peter hadde sin LS-debut på banen.

Peter startet med en høy første serie og fikk 48 på en klar 50-samling. Dermed skudde han 2 knepp ned og fikk en nesten like fin 48-serie under. Fortsatte med ny lav liggende 46. Her var det mange poeng som forsvant på litt skakke serier. 10-skudden på 94p satt litt høyt i høyre, men her var det nok ikke så alt for mye mer å hente. 235p er nok litt under det Peter har prestert det siste og det han er fornøyd med. Middels stort beger er likevel morro å ha med hjem fra sitt første Landsskytterstevne. (seriene kan du se ved å klikke på bilder i høyre marg.)

På felten var det Sanna som var først ute, og la det være sagt med en gang, hun gjorde en imponerende innsats på 30-skudden. Minneskytinga satt litt ut i høyre og endte på 51p. Trolig litt for lite for medalje. På hovedskytinga presterte hun 6/1, 5/3, 6/3, 6/4, 6/0 !! Hold 3 og 6 var knehold. 28/11 til sammen var suverent best fra Telemark i dag. Garantert stort beger. Flott Sanna, ikke minst fordi det blåste en del fra venstre. Sanna var oppe i 6 knepp på langholdet..

Trym og Henrik måtte begge tåle noen bommer i dag. Trym startet med 55p på minneskytinga. Serien satt litt i høyre og han stilte 1 knepp. Deretter fylte han hold 1, 2 og 4. Det ble 2 bom på hjulet og 1 like utenfor på mini 1/4 figuren. Det var litt variabel vind i feltløypa i dag så dette er slett ikke dårlig.

Henrik begynte med en veldig skakk minneskyting, helt ute i 7-er. Etter dette stilte han 7 knepp og åpnet meget bra og fylte de tre første holda. Så kom en 5/3 på liggende stripe. Så langt var dette kjempeflott. På siste holdet som var en mini 1/4 ble det "bare" 3/1, hele serien satt under. Figurene her på LS er kuttet inn med 15mm rundt det hele, de er kjempesmå og absolutt ikke enkle å treffe. Marginene var ikke på våre rekrutters side denne gang, men prestasjonen er ikke mindre av den grunn. Nå er det bare å bite tenna sammen og gå løs på de neste skytteroppgavene. Henrik: Du veit åssen det går om du ikke skyter bare blink neste gang...

 

Mandag 30. Juli

Det er ikke noe hvilehjem å være på Landsskytterstevnet. Nok en dag der vi måtte tidlig opp for å skyte. Som "vanlig" var det Sigrun som måtte tørne ut først, hun hadde opprop på banen kl 07.30 for å skyte kl 08.00. Marianne var ikke langt etter. Hun skulle møte kl 08.30 til feltopprop i Giskås militære skytefelt i Ogndalen, ca 30 km fra Steinkjer sentrum. Kamilla måtte også tidlig på beina i dag. Hun skulle debutere i LS-sammenheng med finfelt kl 0940. Det var duket for en spennende dag. Til slutt Øyvind som skulle på banen kl 10.20.

Sigrun åpnet med en lav liggende og fikk 49 (en 9.8 under). Så fulgte hun opp med en grei 46-serie på stående og deretter en ny lav serie på kne. 47 og 142 på 15-skudden. Her måtte det til en brukbar 10-skudd for at dette skulle bli sånn noenlunde. Det klarte hun, 97 og 239p er nok ganske nært det nivået hun er på for tiden. Det var veldig små marginer til at dette hadde vært ennå litt bedre.


Øyvind åpnet med 50 på ligg, men "røyk på" en 42-serie på stående. Dermed var håpet om et toppresultat ute, selv med 49 på kne. En litt skakk 94-serie på grunnlaget ga 235 p denne gangen. Øyvind har jo ikke satset så alt for mye denne sesongen, men er likevel god for en del mer. Selvsagt og forståelig var han skuffet rett etter skyting.

På felten gikk det slett ikke værst for Marianne, selv om starten ikke akkurat var "Minneverdig" om vi kan si det sånn. Der startet hun nemlig med å sette hele minneskytinga si i naboskiva...! Hm, Marianne. Vel, etter det gikk det bra veldig lenge, faktisk helt til siste feltholdet som var en 1/4 fig, knestående på 350 meter. Her ble det "bare" 5 treff, men 29/12 er et veldig bra resultat. Marianne hadde 7+7 treff på Stangskytinga som aldri har vært noen stor øvelse for henne. 13.07 på felthurtigen er derimot godt levert av en voksen dame.

Kamilla debuterte som sagt på LS med feltskyting i dag. Det gjorde hun bra med 57p på minneskytinga. Litt skakk serie som i følge pappa Peter godt kunne vært et par poeng bedre. Det fortsatte brukbart på starten av 30-skudden, men så kom det noen hårfine bommer og Kamille mistet nok litt fokus (tror vi). Med kun 2 treff på siste holdet endte det hele med 23 treff og 17 innertreff og Kamilla var kjempeskuffet. Det kan vi godt forstå. Begergrensen i R-klassen var 26 treff og 15 inne. Håpet om minnemedalje er fortsatt der i skrivende stund. Resultatlista foreligger ikke enda.
Siste: Joda, Kamilla får minnemedalja med god margin. Gratulerer.

 

Søndag 29. juli

I dag våknet vi til rislingen fra takrennene. Det styrtregnet og vi skulle være på banen kl 8. Sanna og Trym skulle skyte i dag. Selv om været var ufyselig, var nok skyteforholdene likevel bra på morran.


Sanna var først ute og begynte brukbart med 134 på 15-skudden etter 49-39-48. På 10-skudden var hun uheldig og fikk bare 82. 216p er nok en del poeng under det hun er god for, men sånn er det noen ganger. På bildet ser dere at hun er litt irritert. Trym startet sin 15-skudd med 49-50. Deretter en litt lav 47-serie. Så avsluttet han med en bra 10-skudd på 98 og 244p. Litt småskuffet var han nok, Det hadde jo vært så morro å få til et toppresultat akkurat her på LS, men Trym får absolutt bestått på dette.

Kl 17.25 gikk Henrik på standplass for å skyte sitt aller første Landsskytterstevne. Det er forståelig at han nok var litt spent, selv om pappaen nok var enda mer spent...! På første serien var han litt uheldig om fikk tre 9-ere. Etter dette ble det 50 og 50. Godt hentet inn. På 10-skudden kom det tre nye 9-ere og sluttsum 97, totalt 244 p på han også. Henrik var nok lit skuffet over resultatet med den gang. Han har skutt meget bra i det siste, men 244 er likevel godt på en LS-debut. Prøv selv så vil dere se.

I morra er det ny skytedag for flere av oss. Sigrun og Øyvind skal på banen mens Marianne og Kamilla skal ut på sine feltrunder.

Lørdag 28. juli

I går kveld hadde vi offisiell åpning av Landsskytterstevnet her i Steinkjer, og idag har våre første fått prøve seg på felten. Først ut av våre var Sigrun som skjøt på skive 1 i første laget! Vi måtte grytidlig opp for å kjøre de ca 45 minuttene til feltoppropet i Ogndalen. Resultatmessig gikk det vel bare sånn passe og Sigrun selv var veldig missfornøyd. Hun fikk 54p på minneskytinga. Her var hun 2 knepp for lav. Mistet 3 på første kneholdet og 1 på siste holdet som også var kne. 26 treff var ikke det hun hadde satset på. Noe rot ble det også på stangen der hun skjøt 6+7 skudd og traff på alle.

Øyvind fulgte en drøy time etter i løypa. Etter litt "personlig rot" på første holdet der han var for lav og mistet ett treff, fyllte han resten og havnet på 29/12 etter å ha innledet med gode 57 på minneskytinga. Øyvind fulgte opp med 18 treff på stangen og 16.48 sekunder på stupern. Her er det duket for både beger, medalje og finaleplass. Bra Øyvind.

Spelet om Heilag Olav
Lørdagskvelden benyttet Thorstensen- og Borgen-familiene til et besøk på Stiklestad der vi så "Spelet om Heilag Olav". En mektig og fin oppsetning med musikk, sang flotte kostymer og kulisser. Vel anvendt tid og penger. Lokalbefolkningen mener at du har ikke vært i regionen på denne årstida om du ikke har fått med deg "Spelet om Heilag Olav". Under linken Bilder til høyre vil vi legge ut noen inntrykk fra forestillingen.

Se bilder fra Spelet ved å bruke linken Bilder til høyre.

Feltopplegget for seniorer er slik.
Hold 1 C25 245m liggende på 50 sekunder
Hold 2 C40 380 m liggende på 50 sekunder
Hold 3 1/8 fig 270 m knestående på 60 sekunder
Hold 4 13x40 H stripe (horisontal) 220 m liggende på 50 sekunder
Hold 5 1/4 fig 350 m knestående på 60 sekunder

Finfeltopplegget er slik.
Hold 1: C 15
Hold 2: Sirkel (kne/jun.)
Hold 3: Hjul
Hold 4: Stripe horisontal (kne/jun.)
Hold 5: Mini ¼

 

©2005 Holla Skytterlag