Holla på Landsskytterstevnet

subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link

Dagbok fra Landsskytterstevnet

Tryms 10-skudd

Litt stoff fra dag til dag

Her vil vi komme med informasjon om det som skjer av interesse for Holla-skyttere fra dag til dag. Er det ting som angår våre skyttervenner i nabolaga, vil vi prøve å formidle det også.

Dere finner noen bilder fra både feltrunde og banen under linken Bilder til høyre.

 

 

 

Lørdag 6. august

I dag var det avslutning av årets Landsskytterstevne, med kåring av Skytterkonge, Prins og Prinsesse. For Holla's vedkommende har vi dessverre ingen med i toppskiktet. Men både Øyvind med 243p og Sigrun med 239p er kvalifisert for finalen og vil skyte i dag tidlig.

Vi vil minne om at Grenland faktisk har en skytter helt i toppen i Kongekampen, nemlig Bjørn-Vidar Rød fra Siljan med sine 246p vil innta skive 4 i Kongelaget. Vi skal heller ikke glemme Halvor Eika fra Bø som vil skyte på skive 10 med sine 245p. Dette er en kjempeflott innsats av våre lokale skyttere. Vi vil følge dem med spenning.

Resultater fra Finaleskytingene:
La oss ta det største først: Halvor Nordskog, Lunde skjøt sin finale i V55 allerede kl 08.00. Ubeskjeden som Halvor er, la han inn 100p som eneste i laget. Med 246p som utgangspunkt betyr det bare en ting: SEIER I KL V55 TIL HALVOR NORDSKOG.
Vi i Hollaleiren gratulerer nok en gang.

Sigrun skjøt 98p i sin finale. Det ble en del venting før skytingen kom i gang og siden det faktisk hadde vært den første frostnatta her på Lesja, ble det natrulig nok en veldig kald ventetid. "jeg kjente ikke fingrene mine på de første skudda" sa Sigrun i ettertid og er vel egentlig fornøyd med innsatsen, alt tatt i betraktning.

Øyvind merket også kulden som hadde sneket seg inn over oss i dag. Noe av ventingen var blitt hentet inn, men det var likevel kaldt, og det ble tre niere for Øyvind. De satt noe i siden, men resten av serien var på. Øyvind virket fortrolig med resultatet, det var det lille poenget bak i utgangspunktet. "Vi må hjem og trene mer" sier han, "spesielt på omgang!" Så smiler han og blunker og er den Øyvind vi kjenner.

Fredag 5. august

Som Holla's eneste representant i finalen i NM-felt, skjøt Sigrun i dag kl 09.20. Det var lettskyet og ganske vindstille, altså flotte skyteforhold. Finalen besto av en liggende 10x40 stripe på 246m som skytes på kne og en C15 (rekruttfigur) på 197m som skytes liggende. Begge hold skytes under en kommando og samlet skytetid er 1min og 45 sekunder. Begge holdene er på skytebanen og på kneholdet betyr det at det er en del stigning mot figurene. Liggendeholdet var rett bak 200m skivene, mens skytterne ligger ca 20 meter foran standplass 200m. Her var det nok mulig å skyte fullt under forutsetning av at du er godt innskutt og ikke gjør noen tekniske feil.

For Sigrun gikk det nok ikke helt veien. Hun var meget godt fornøyd med sin egen gjennomføring, men fikk likevel ikke mer enn 3 treff på kneholdet og 4 på liggende. Som kjent får en ikke anvist treffpunkt i felt, men en må jo anta at serien enten er for lav eller høy. Leit, men lite å gjøre med det.

Når det ikke går helt etter oppskriften med den selv, må en glede seg over andres prestasjoner. Først og fremst Per Kristian Aas sin fremragende skyting i finalen. Med 6+6 treff ble han en av 3 med fullt hus, 42 treff i mesterskapet. Dermed måtte det bli omskyting om Norgesmester-tittelen. Dessverre for vår kandidat, ble det kun 3 treff på kneholdet. De to andre skjøt noe bedre og dermed ble det bronsje på Per Kristian. Kanskje litt skuffet med en gang, men sett litt fra siden er dette en fantastisk prestasjon.
Så Per Kristian; GRATULERER FRA ALLE I HOLLA.

Torsdag 4. august

Dette var dagen for samlagsskyting og feltfinaler i R-klassene. Holla hadde ingen representanter i ilden i dag.

Onsdag 3. august

Onsdag er den STORE dagen på Landsskytterstevnet. Da skyter 5. klassingene sin baneskyting, og vi har med to skyttere i denne klassen. Marianne skyter kl 09.45 og Øyvind kl 13.55.

NRK vil sende direkte fra 5.klassingenes innledende skyting fra ca kl 10.00. Følg med, her kommer det helt sikkert toppresultater på løpende bånd.

Vår siste skytter ut, er Sanna som starter på sin feltrunde med opprop kl 14.00. Dette er hennes livs aller første grovfelt-runde og det blir veldig spennende.

Ved 19 tiden i dag var det klart for den tradisjonelle grillkvelden. Grenlands-klanen var samlet på skyttercampen, og her kunne dagens prestasjoner oppsummeres. Av bragder i dag var det nok Øyvind som først må nevnes. Det skulle vise seg å bli en spennende runde. Laget før opplevde tekniske problemer på siste anvisning, og det ble nærmere en halv times forsinkelse. Da de endelig kom i gang fylte Øyvind liggende med 50, hvorav 4 var sentrum. Igjen slet arrangørene med teknologien, med det resultatet at det ble ytterligere 15-20 minutters ventetid før stående. Øyvind sa senere at det ble noe mye venting, han følte at et kort avbrudd var greit å roe seg på, men tiden ble lang og konsentrasjonen var noe svekket. Ikke desto mindre fullførte han til alles håp og forventning. Han endte på 243 og endte et poeng fra pass i kongelaget. Dette var spesielt trist ettersom det lenge var forvirring om han hadde 244. Øyvind er likevel fornøyd og de er vi alle med ham!

Marianne var først ute i dag og skøt seg til 235. Dette var nok noe under hva hun håpet på, men etter halvannen uke med høy feber, antibiotikakur og oppkast er det liten tvil om at dette var godt og solid gjennomført. Frem til i går var det tvil om hun i det hele tatt orket møte, og derfor er det ingenting å si på resultatet.

Sanna skøyt grovfelt i dag, for aller første gang. Feilinnstilling på minneskytingen gav en god, men akk så lav serie. Feilen ble rettet opp, men det endte likevel på 17 treff. Det er små marginer og noe vindt gjorde det til et verdig resultat likevel. Med 5+2 på stangen og 10 i stil på stuperen er det bare å ta frem grillmaten og vente på at grillen blir varm....

Tirsdag 2. august

Tirsdag var veteranenes dag. I dag har både Nils Kristian og Sven O skutt sin baneskyting. Nils la inn 142 + 90 og endte dermed noe under "normalen". Han var ikke fornøyd med dette, men heller ikke direkte misfornøyd. Sven Ove derimot er ikke fornøyd. Han trøbler med synet for tiden og uten syn, heller ikke noe toppresultat. 218p er godt under hans ambisjonsnivå.

Når våre egne ikke innfridde helt, må vi glede oss over gode naboers prestasjoner. Halvor Nordskog klemte til med 246p på sin baneskyting. Dermed er han helt i toppen i V55.

Mandag 1. august

I dag lå tåken tett over fjellet, men på skytearenaen kunne forholdene knapt vært bedre. Overskyet og vindstille kunne ikke vært mer på bestilling. Av våre var det Marianne som først skulle i ilden på felt. Etter snart en uke med muskelbetennelse og feber var det spennende om hun i det hele tatt orket å møte. Det ble ikke et resultat vi er vant med fra henne med 20 treff på felten, men ikke desto mindre solid gjennomført. I mellomtiden skøyt Sanna sin baneskyting, og med en 4 måneders aktiv karriere og en raskt stigende resultater, lå det an til å bli svært så spennende. Og spennende ble det! Sanna innfridde alle forventninger og enda litt til. Hun endte opp på 240 og helt frem til aller siste lag ledet hun hele klassen sin. I siste lag kom det imidlertid en på 242 poeng. En annen plass på første landsskytterstevnet er likevel en fantastisk prestasjon.

Videre skøyt Sigrun bane i dag, men lykkes ikke med å toppe formen i dag heller. Det endte med 239 slik det så ofte har gjort denne sesongen. Øyvind skøyt også felt i dag. Utpå dagen var det hele 5 knepp vind i siden, og forholdene var vanskelig. Han fikk 55 på minneskytingen og 25 på felten. På stangen hadde han 8 + 5 og stuperen droppet han helt. Den andre nykomlingen på dagens runde var Trym på finfelt. Han åpnet med 53 på minneskytinga, det holdt til medalje. På 30-skudden endte det på 18 treff og til å være første gang er det absolutt godkjent.

Per Kristian Aas fra Lunde bør også nevnes da han fylte på felten i dag.

Oppsummert er det uten tvil Sanna som har stått for det største resultatet i dag, og med telefoner ringende fra alle fylker og til og med fra en plattform i Nordsjøen, er vi et lite, men dog så imponerende lag!

Søndag 31. juli

I dag er det veteranenes tur. Vi har med to V55-skyttere og og de skal begge skyte felt kl 13.00. Vi hadde selvsagt store forventninger til hva Nils Kristian og Sven Ove kunne prestere.

Det var ganske stille på formiddagen, men da tiden var inne til at vår to veteraner skulle i ilden, begynte det å bli vanskelige skyteforhold på grunn av vind. Likevel, Sven Ove åpnet med 54p på minneskytinga og la inn 20 treff på 30-skudden og er ganske fornøyd med det, forholdene tatt i betraktning. På første stanghold fikk han 6 treff, slett ikke dårlig. På andre holdet hadde magasinet løsnet og det gikk noen sekunder før alt "var på plass". Dermed skjøt han ikke mer enn 2 skudd og traff på begge. Synd for her lå det an til et kjemperesultat.

Nils Kristian fikk 13 treff på grovfelten og er nok ikke like førnøyd. Vi har ikke i skrivende stund full oversikt over hva som egentlig gikk galt. Han droppet både stang og stuper. Resultatet på minneskytinga har vi ikke.

Lørdag 30. juli

Landsskytterstevnet er igang og "våre" har allerede imponert. Sigrun møtte til feltskyting allerede kl 0750, lørdag. Litt lett morgentoke gjorde at skytingen ble utsatt noen minutter, men da den kom i gang var forholdene gode. Sigrun fikk 55p på Minneskytinga, klemte til med 29 treff på hovedskytingen (selv om det bare ble 10 innertreff). Stangen gikk ikke helt etter planen. Det ble "bare 5 treff på kortholdet og da hjalp det ikke med 7 treff på langholdet. Som vanlig ville ikke Sigrun skyte "stuper'n".

Trym var vår føste ut på banen. Dette er hans første Landsskyttersevne, og han var nok ganske spent. Trym gjorde jobben og sluttet på 227. Noen skudd blåste nok ut i venstre, men han var kald, og skrudde seg inn igjen. Vi er stolte av Tryms innsats.

.

 

©2005 Holla Skytterlag