BYGGING AV NYTT SKYTTERHUS

April 2014 : Nå er det tid for å montere elektronikken i innendørshallen
//skytterhus.hollaskytterlag.no/#!album-5

Da er vi i gang med montering av skiveelektronikk for innendørsbanen.  Det var mange koblinger som skulle samkjøres, og det var noen utfordringer i starten. Men da John Gary fikk på seg briller slik at han så de små detaljer, så fikk vi alt til å virke som det skulle.

Nå gjenstår det litt justeringer før vi kan testskyte på skivene og se at alle data kommer riktig fram. Det blir spennende, men optimismen er på topp nå.

Februar 2014 : Møbler i hovedetasjen kommer på plass
http://skytterhus.hollaskytterlag.no/#!album-4

De siste dagene har gått med til å finjustere detaljer i hovedetasjen, deriblant møblene til hovedetasjen og oppholdsrommet.  Det ble veldig bra etter vår smak, og vi trur at gjestene vil synes det samme. Vi ser fram til at elektrikkeren og ventilasjons-systemet skal komme ordentlig i gang nå, slik at vi kan konsentrere oss om underetasjen og skytehallen.  Det elektroniske skivemateriellet skal være leveringsklart nå i månedskiftet.  Da blir det dugnadsinnsats igjen med monteringen.

Vi kunne nok ønsket noen flere som kunne trå til med ryddearbeid, det blir mye avfall som kan brennes, det er bare å ta en tur bortom å se om det er noe som skal gjøres.

Desember: Tid for beising og lakking innvendig
http://skytterhus.hollaskytterlag.no/#!album-3

I Romjula, 27 og 28. desember var det stordugnad på det nye skytterhuset. Innvendige vegger er på plass og panel i tak og vegger klar for beising/lakking.

Med rull og kost gikk tilsammen 10 personer og en hund løs på oppgaven. Etter 5-6 timer hver dag var jobben gjort. Første strøk var på plass og vi begynner å se hvordan det nye praktbygget kommer til å se ut.

Samtidig var mureren i full sving med brannmuren i kafeteriaen. Den er halvveis som dere ser på bildene.

Elektrikkerrør et trukket og underetasjen er murveggene i innendørshallen pusset. Nest jobb blir innvendige dører og belistning. Trikker'n skal vel også fortsette sitt arbeid.

Fra nå av forventer vi oss mindre synlige endringer og at mer detaljer kommer på plass. Det er ikke mange månedene før huset kan tas i bruk.

November: Skytterlaget utlyser navnekonkurranse på nybygget

Styret inviterer til navnekonkurranse for det nye skytterhuset, både blant skytterne og foresatte, men også fra andre som kan være interessert.

Det er satt opp ei grønn postkasse ved inngangen til det gamle skytterhuset hvor forslagene skal legges i, og en oppnevnt jury skal komme med en innstilling til styret etter at de har vurdert alle forslagene.  Du kan komme med så mange forslag som du vil, men bare ett forslag på hver konvolutt.  Frist fram til 31.des.2013.

Du skriver navnet ditt på en lapp og legger den i en konvolutt som du limer igjen, eller bretter det godt sammen, og så skriver du navneforslaget utenpå konvolutten og legger den i postkassa.

Vinneren av navnekonkurransen blir premiert med 50 skudd kaliber 6,5 eller 100 skudd kaliber 22 LR.

Siste: Vi forlenger fristen for innlevering av navneforslag på det nye skytterhuset vårt fram til 31.januar.

Ta oppfordringen og kom med ditt /dine forslag.  Skriv forslaget utenpå en lapp og brette den sammen, eller utenpå en konvolutt og skriv navnet ditt inni konvolutten, og legg den i postkassa som henger på inngangen på det gamle skytterhuset.

Oktober: Taket er ferdig - tid for Kranseskål. Her går det unna!

Dagen i dag var tiden klar for den tradisjonelle ”Kranseskål” (riktignok uten alkoholservering).  Taket på det nye skytterhuset er ferdig, halve huset er ferdig med ytterkledning, så dette går unna.  Det ble servert nydelige rundstykker, kransekake, sjampanje og kaffe inntil.  Entreprenørene gjør en flott jobb både med håndtverksutførelsen og tidsplanen.  Det vi må vente på nå dessverre er mureren som skal rette av gulvet oppe i hovedetasjen, noe som må gjøres før snikkerne kan begynne å sette opp delevegger.  Mureren har en jobb og gjøre i underetasjen også før vi kan tilrettelegge for skytehallen.

Alt i alt går dette bra.

Oktober: Store framskritt på det nye skytterhuset - bygget er oppe

Etter flere dager med solskinn og fint høstvær hvor det bare er en fornøyelse å bygge hus, kom det en forsmak på vinteren.  Vi hadde jo ønska oss ett par dager til med fint vær slik at vi hadde fått tak på huset, men ble ikke bønnhørt denne gangen.

Men det finnes vel ikke dårlig vær for håndverkere som skal takle all slags vær, og det lever vår entreprenør opp til.

I regn og snøslaps kom traileren i dag tidlig med takstolene til bygget, og i løpet av 2 ½ time var alt på plass.  Nå får en ett perspektiv på størrelse og dimensjon.  Alle mosjonister og andre interesserte som tar en tur bort i området, er storfornøyde med bygget vårt !

 

September: Betongelementer legges på plass

Det er god framgang i byggeprosjektet vårt, sist mandag ble det lagt på plass hull-/spenndekke som tak over skytehallen og som underlag for gulvet i skytterhuset.  Dersom været kan vise seg fra en godværsperiode over noen dager nå, så vil murene bli pusset utvendig og innvendig. 

Lanna snekkerservice A/S vil starte opp med sitt arbeid i løpet av siste halvdel av oktobermåned og holde på til de får yttervegger og tak på plass, før de må ta en pause til straks over nyttår hvor de kommer tilbake for å gjøre innearbeid.

Per Ole vil også ha en jobb med å fylle inntil murene og terrenget rundt.

Dugnad på stanplassbygget, 22. august

Baneutvalget med flere tok initiativet til å pusse på standplassbygget.  Sist mandag, 19.august, ble bygget vasket, og i dag var det innkalt til dugnad kl.10.00 hvor arbeidet var å male hele bygget. Åtte medlemmer som hadde anledning (pensjonister – deltidsansatte – andre hjemmehverende som fikk frigjort tid) møtte opp, klare for oppgaven.

I løpet av 6 timer var hele standplassbygget malt i frisk farge, og ny look.

Det er fantastisk å oppleve at dugnadsånden lever i beste velgående, og at ”medlemmer maler i flokk – bare de er mange nok”.  Og ikke nok med det,- nå ble det bestemt at nå ville vi male det gamle skytterhuset vårt også, slik at området får en fin ramme og atmosfære.

FLOTT !

 

Status for nybygget, 19.8.2013

Gulvet i skytehallen ble støpt på torsdag, så helga har stort sett gått med til å vanne hele gulvflata, innimellom regnskurene.  I dag blir det kjørt på plass blokker slik at murerne kan komme i gang med sin jobb.  Jeg regner med at vi får lagt på plass minirenseanlegget også denne uka slik at det kan fylles igjen og grovplaneres rundt veggen.  Snekkeren og mureren skal ha mulighet for å kunne komme fram med sine materialer og krav for å løfte på plass bl.a. spenndekket og takkonstruksjonen.  Det skjer ting nå om dagene.

Skytingens Dag var på søndag, bare noen få møtte opp.